Тамара Коблик

У Тернополі планують продати з аукціону радянський літак

Всі кошти підуть на закупівлю дронів для підрозділів, в яких воюють тернополяни

Радянський літак, який стояв на «Східному», планують продати на аукціоні. Кошти, виручені з продажу, обіцяють витратити на допомогу військовим. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив мер Тернополя Сергій Надал.

Продати старий радянський літак - купити армію дронів для ЗСУ. На сесію Тернопільської  міської ради виносимо питання про продаж з аукціону пам’ятника у вигляді літака, який раніше був на масиві Східний, - написав Сергій Надал. - Всі кошти підуть на закупівлю дронів для підрозділів, в яких воюють наші тернополяни.

Сьогодні, 22 серпня, на засіданні позачергової сімнадцятої сесії Тернопільської міської ради депутати прийняли рішення про продаж на аукціоні корпуса літака «МіГ-17» без силової установки та без навісного обладнання, що раніше розміщувався на просп. Степана Бандери при вході у парк Національного Відродження.

Нагадаємо, аварійний «Літак МІГ-17», який розташовувався при вході у парк Національного відродження на масиві «Східний», демонтували вночі, 14 квітня у Тернополі. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео