Віра Олександрович

Звернення про закриття неба над Україною з Тернополя відправлять у всі міста-побратими (фото)

Одностайно – 39 голосами «за» - у Тернополі сьогодні, 6 березня, підтримали звернення щодо закриття неба над Україною.

Зробили це в режимі відеоконференції. У нашому місті таку практику вперше випробували 4 березня.

Нагадаємо, звернення до Президента США, Президента Франції, Канцлера Німеччини, Прем’єр-міністра Великобританії, Генерального Секретаря НАТО, урядів та парламентів країн-членів НАТО, послів і дипломатичних корпусів усіх держав НАТО щодо підтримки прохання Президента Володимира Зеленського про закриття неба над Україною було єдиним питання порядку денного.

Традиційно розпочали засідання із виконання Гімну України

- Такі сесії у ці дні будуть проводити по всіх місцевих радах нашої держави, - каже міський голова Сергій Надал. – Дякую всім, хто зголосився і бере участь у цьому засіданні. Дякую, що записалися в тероборону або волонтерите.

У документі, зокрема, йдеться (цитуємо): «…Уночі 24 лютого Україна прокинулася від повітряного бомбардування своїх міст і сіл. Вже 11-ту добу російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням авіації, балістичних ракет, артилерії, реактивних систем залпового вогню. Управління Верховного комісара ООН із прав людини повідомило, що з 4:00 24 лютого до півночі 3 березня зафіксувало 1006 випадків загибелі або поранення цивільних осіб в Україні: 331 загиблий, із яких 19 дітей, і 675 поранених, серед яких - 31 дитина. Зруйновані лікарні, школи, дитячі садки - така ціна зволікання впровадження зони А2/AD над територією України!».

Втім, ніч на 4 березня, на думку тернопільських депутатів, показала, що винищення жителів України – не єдина мета кровожерного режиму Путіна. Його найманці спершу взяли під контроль Чорнобильську, а згодом - Запорізьку АЕС, поставивши тим самим під питання виживання всього людства і навіть життя власних громадян.

- Від ім’я мільйонів українців, які сидять в укриттях і бомбосховищах, від ім’я тих, які воюють за свободу Європи та від всіх, хто вже загинули від російського бомбардування, ми закликаємо вас закрити небо над Україною, - наголошують тернополяни. - Підтримайте звернення України до НАТО про закриття неба! Діяти потрібно негайно!

Міський голова Сергій Надал

До речі, цей документ, зі ініціативи мера, відправлять у міста-побратими і міста-партнери Тернополя в різних країнах світу (таку ініціативу підтримали 40 депутатів – прим.):

Таураге  (Литва) – мер Довідас Камінскас;
Вільянді (Естонія) – мер Мадіс Тімпсон;
Ельблонг (Польща) – президент Вітольд Врублевскі;
Сувалки (Польща) – президент Чеслав Рєнкевич;
Плонськ (Польща) – бурмістр Анджей Пєтрасік;
Тарнув (Польща) – президент Роман Цєпела;
Хожув (Польща) – президент Анджей Котала;
Ниса (Польща) – бурмістр Кордіан Колбіаж;
Єлєня Гура (Польща) – президент Єжі Лужняк;
Повіт Новотомишльський (Польща) – староста Анджей Вілконські;
Батумі (Грузія) – мер Арчіл Чіковані;
Слівен (Болгарія) – мер Стефан Радєв;
Баутцен (Німеччина) – голова районної адміністрації Міхаель Харіг;
Барут /Маркет(Німеччина) – міський голова Петер Ільк;
Мурсія (Іспанія) – мер Хосе Франциско Балеста Герман;
Парма (США) – мер Тімоті де Гітер;
Прудентополіс (Бразилія) – мер Озней Стадлер;
Мармарис (Туреччина) – мер Махмет Октай;
Апостолес (Аргентина) – мер Марія Сафран.

Фото з трансляції на сторінці Тернопільська міська рада

Вибір читачів за тиждень

Відео