Дарія Шевченко

У Тернополі презентували книги шрифтом Брайля (фоторепортаж)

Вчора, 11 лютого, у приміщенні Тернопільської міської ЦБС відбулась презентація книг, надрукованих шрифтом Брайля. Такий шрифт передбачений для читання особами з порушенням зору. Представляла книги письменниця Ірина Мацко. Вона виступила одним з організаторів проекту «Історії тих, хто бачить серцем».

IMG_4587
IMG_4587

- Сьогодні ми презентуємо дві книги шрифтом Брайля з дитячими казками. Перший посібник ми втілювали у реальність протягом цілого року в Тернополі. Було задіяно дітей й інших організаторів. А інша книга складається зі збірника казок українських письменників. Це вже інший проект, ініціатором якого виступив Володимир Вакуленко, харків’янин, - розповіла Ірина Мацко. - У першій книзі – декілька моїх казок. Цей посібник цікавий тим, що тут є шрифт Брайля і звичайний. Також є ілюстрації, які можна відчути на дотик. Це буде цікаво діткам. Цей примірник ми залишаємо в бібліотеці. Друга книжка буде розіслана по різних куточках України. Її є 25 примірників.

IMG_4590
IMG_4590

Директорка бібліотеки Світлана Козелко зазначила, що таких книг в установі мало, тому вони на вагу золота.

- У нас є такі читачі, які потребують книжок, надрукованих шрифтом Брайля. Ми плануємо створити посібники польською мовою шрифтом Брайля. Це дасть можливість особам, в яких є порушення зору, вивчати культуру та мову інших країн, - сказала Світлана Козелко.

На заході були присутні і діти з вадами зору, яким вручили презентовані книги. Вони одразу спробували почитати їх.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«272402,272401,272400,272399,272398,272397,272396»]

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео