У Тернополі презентували «Пастелі» відомої художниці (фоторепортаж)

Сьогодні, 10 жовтня, у Тернопіль із п’ятнадцятою персональною виставкою «Пастелі» завітала франківська художниця Ірина Кравець. Всі її роботи виконані у стриманих пастельних кольорах, а ідеї вона бере із повсякденного життя.

Навчалася Ірина Кравець на художньо-графічному факультеті Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. Після закінчення вишу тривалий час працювала на телерадіокомпаніях Івано-Франківська. Згодом вона зрозуміла, що мистецтво – це те, чим вона живе та захоплюється. Працює Ірина в техніці пастель створюючи натюрморти та пейзажі беручи ідеї з повсякденного життя.

– Чому я працюю саме в техніці пастель пояснити важко, – розповідає Ірина Кравець. – У мене був період, коли я довго не малювала, закинула в шафу усі полотна та фарби. За той період, що я не малювала все встигло засохнути, проте одна коробочка пастелі десь в куточку шафи чекала на мене.

До слова, роботи художниці є і в приватних колекціях України та закордоном. Від сьогодні кожен охочий зможе переглянути експозицію в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео