У Тернополі пропонують потрапити у «Казку» за сучасним сценарієм (фото)

Сьогодні, 5 листопада, у Тернополі в Українському домі «Перемога» розпочався кастинг на головні та другорядні ролі у короткометражному фільмі «Казка». Проте ця казка буде незвичною, її переграють на сучасний лад.

Створюватимуть це короткометражне кіно Віталій Гавура та Катерина Савітська. Вони студенти Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого. Це їхні перші кроки у кіномистецтві. У планах – заявити про себе, як про справжніх українських кіномитців.

– Це історія  про «Червону шапочку», яка відбувається у сучасній провінційній Україні. Червона шапочка – це звичайна молодичка 16 років, яка виходить до бабці у червоних наушниках, а дорогою зустрічає перевертня в погонах, який і є вовком. Далі все розвивається дуже несподівано: бабця цікавить нашого перевертня не з точки зору, аби її з’їсти, а з точки зору, аби відібрати у неї квартиру, – анонсує Віталій.

Такою нестандартною казкою Віталій та Катерина не хочуть узагальнювати образ недобросовісного правоохоронця, одинокої бабці чи підлітка, але цей образ тенденційний і таких людей сьогодні є чимало.

Події повертатимуть глядача у минуле, у 2013 рік напередодні Майдану. Тоді, коли це ще не поліція, а міліція, і саме у кадрах цього кіно поставатиме питання, чи змінилася ситуація з приходом нової поліції, чи все залишилося так, як і було раніше. Усі інші персонажі з казки «Червона шапочка» також будуть переграні  на сучасну манеру.

Головну героїню увже підібрали. Це студентка першого курсу того ж університету, де і навчаються Віталій та Катерина. За їхніми словами, хоч вона і першокурсниця, але є підготовленою і як ніхто інший розуміє свою роль.

Кастинг триватиме ще і завтра, 6 листопада, тому усі бажаючі можуть без будь-яких вагань спробувати себе у якійсь ролі.

– Ми запрошуємо простих акторів, непрофесійних, нам головне органіка, реальність існування, події, адже кожен глядач повинен побачити там себе. Це історія, яку кожен з нас чув або навіть щось похоже із ним ставалося, – додає Віталій Гавура.

1
1

Коридор перед початком кастингу пустує. Та вже через декілька хвилин прийдуть учасники. Хтось буде сидіти і нервувати, потираючи одна об одну руки, хтось хвилююче ходитиме по коридору, проте в кожного з них є своя історія. Деякі історії з життя цих, можливо, майбутніх акторів журналісти «Терену» розкажуть вам згодом.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео