Ростислав Фук

У Тернополі проводять унікальні операції пацієнтам з ожирінням

Методика сприяє втраті надмірної ваги та зменшенню ризику супутніх захворювань

Баріатричну хірургію для ефективного лікування пацієнтів із важким ожирінням проводять у Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги. Про це повідомили у пресслужбі лікарні.

Ця методика сприяє втраті надмірної ваги та зменшенню ризику супутніх захворювань, пов'язаних із зайвою масою тіла.

Так, 50-річна пацієнтка хворіла аліментрно-конституційним ожирінням протягом 10 років. Самостійні спроби схуднути за допомогою дієт та фізичного навантаження не дали бажаного результату. Вага лише збільшувалась та досягнула позначки у 180 кг. На момент обстеження індекс маси тіла пацієнтки становив 54.6 кг/м2, що у двічі перевищувало норму.

Працівники лікарні провели ретельні обстеження і підтвердили наявність супутніх патологій, таких як жовчекамʼяна хвороба та набута пупкова кільцева кила. З урахуванням високого рівня кваліфікації та наявності сучасного обладнання, пацієнтці запропонували провести симультанне оперативне втручання всього через 3 проколи, а саме SLEEVE-резекцію шлунка, лапароскопічну холецистектомію та герніопластику пупкової грижі, – йдеться повідомленні.

Операція пройшла успішно, а післяопераційний період пройшов без ускладнень. Пацієнтку в задовільному стані виписали зі стаціонару, вона готова до подальшого відновлення.

На сьогодні ожиріння називають епідемією сучасності. Наші медики з хірургічного відділення допомагають пацієнтам боротись із даною патологією, застосовуючи метод оперативного втручання SLEEVE-резекція шлунка. Це є новітня складна методика, суть якої полягає у видаленні більшої частини шлунка, де відбувається вироблення гормонів голоду. В результаті чого пацієнт більше не в змозі приймати їжу в колишніх обʼємах, а насичення приходить значно швидше, – кажуть медики.

Читайте також: У тернопільській лікарні вперше трансплантували рогівку ока

Фото Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги

Вибір читачів за тиждень

Відео