Віра Олександрович

У Тернополі розберуться із грошима і призначать аж 58 стипендій учням (фото, відео)

221804449_1096636307407265_4401114013356596216_n

Майже 400 питань запропонували на розгляд депутатів Тернопільської міської ради сьогодні, 23 липня. Зокрема, політики планують заслухати звіт про виконання бюджету за І-ше півріччя і внести зміни у головний фінансовий документ громади.

У залі о 9.10 зареєструвалися 37 депутатів із усіх фракцій. Засідання успішно розпочали із вітань. Згодом перейшли до звичної роботи. Серед найцікавішого, що планують змінити, - умови участі у програмі «Громадський бюджет». 

- Також депутати приймуть рішення про присвоєння Тернопільському навчально-виховному комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-медичний ліцей №15» імені Лесі Українки, - каже міський голова Тернополя Сергій Надал. – Усі процедури дотримані. Громадські слухання відбулися.  

Ще одне цікаве питання порядку денного: «Про прийняття до комунальної власності Тернопільської міської територіальної громади програмного забезпечення Порталу відкритих даних Тернополя».

- Його розробили для Тернополя у Міністерстві цифрової трансформації спільно із Фондом «Євразія», - пояснює мер. - Портал відкритих даних дозволяє розміщувати дані про життєдіяльність міста у відкритому, зручному для перегляду та у машинозчитуваному форматі. Зокрема, йдеться про дані щодо комунальних приміщень, про транспортні перевезення і т. ін. На основі цих даних можуть створювати різні інтерактивні карти, платформи, мобільні додатки, які будуть корисними у житті пересічних городян.

Також, як писав «Терен», на сесії буде багато освітянських питань. Наприклад, йтиметься про іменні стипендії міської ради в галузі освіти для обдарованих дітей. Отже, за високі досягнення у навчанні одноразовою грошовою премією, за результатами ЗНО, нагороджуватимуть випускників: - за 200 балів з базової дисципліни – 12 500 грн; - за дві оцінки 200 балів з базових дисциплін – 25 000 грн; - за три оцінки 200 балів з базових дисциплін – 37 500 грн; - за 199 або 199,5 балів з базової дисципліни – 6 250 грн.

Також депутати призначать 58 (!) іменних стипендій учням. У галузі фізичної культури і спорту буде 4 іменних стипендії, одна з яких – за досягнення в інваспорті.

До речі, засідання ще триває. Про найцікавіші рішення читайте на «Терені» згодом.

Фото із трансляції засідання на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео