Ростислав Фук

У Тернополі розпочали підготовку до нового опалювального сезону

Роботи з модернізації магістральних ділянок теплових мереж вдалося провести завдяки допомозі Агентства США з міжнародного розвитку «USAID»

У Тернополі уже розпочалася активна підготовка до опалювального сезону 2023-2024, повідомляють на сайті міської ради.

Так, у місті створили єдину систему подачі теплоносія, що дозволить у випадку аварійної ситуації чи крайньої потреби переспрямовувати потік теплоносія з одного мікрорайону в інший. 

Попри воєнний час Тернопіль успішно пройшов попередній опалювальний сезон. Це вдалось зробити завдяки модернізації систем теплопостачання і подачі гарячої води. За останні роки місто спрямувало на ці роботи та підтримку тепломережам близько 150 млн гривень. Перед початком попереднього опалювального сезону нам вдалося створити єдину мережу подачі теплоносія по всьому місту. Ми зациклювали всі котельні, які є у Тернополі і у випадку критичної ситуації чи виходу з ладу однієї з котелень буде подаватись тепло з котельні іншого мікрорайону, – йдеться в повідомленні.

Роботи з модернізації магістральних ділянок теплових мереж вдалося провести завдяки допомозі Агентства США з міжнародного розвитку «USAID». Так, в рамках проєкту енергетичної безпеки України, який фінансується агентством, Тернопіль отримав допомогу, а саме – труби та з’єднувальні частини для трубопроводів.

Як зазначають у міськраді, першочергове завдання – забезпечити повноцінну подачу гарячої води населенню і підготуватись до нового опалювального сезону.

Ми розуміємо, що ворог підступний і може надалі знищувати об’єкти інфраструктури. Саме тому потрібно якомога швидше провести реконструкцію наявних мереж, заміну труб, ремонт котелень, налаштувати повноцінну роботу котелень, які можуть працювати на альтернативному паливі. А також провести підготовку генераторів, які зможуть забезпечити роботу котелень навіть при відсутності електроенергії, – кажуть у міськраді. 

До слова, в рамках Проєкту енергетичної безпеки України, Тернопіль також отримав сервісний автомобіль для проведення аварійно-ремонтних робіт. Такий транспорт разом з обладнанням сприятиме швидкій ліквідації можливих аварій на теплових мережах.

Нагадаємо, із 29 травня по 27 червня (30 днів) на ремонтний період зупинилися ще дві котельні – на просп. Степана Бандери, 47-В та на бульварі Просвіти,9. А 22 травня по 21 червня (31 день) на ремонтний період зупинилися котельні на вул. Торговиця, 12 та на вул. Лозовецька, 3-А.

Читайте також: На деяких вулицях у Тернополі місяць не буде гарячої води.

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео