Анастасія Кисіль

Минулої ночі у Тернополі шість водіїв керували автомобілем напідпитку

074E5D0C-9C5D-4564-9E3F-68245AFD576B

Протягом лише однієї нічної зміни тернопільські патрульні виявили 6 водіїв, які сіли за кермо напідпитку.

Один з випадків стався близько 3-ї години ночі на Привокзальному майдані міста. 24-річний водій автомобіля Fiat, виїжджаючи від залізничного вокзалу зустрічною смугою для руху транспорту, не впорався з керуванням та зіткнувся  з автомобілем Hyundai. 

- Патрульні прибули за вказаною адресою та під час спілкування з водієм автомобіля Fiat, виявили в нього ознаки алкогольного сп'яніння. Інспектори запропонували громадянинові пройти огляд на стан сп'яніння на місці зупинки транспортного засобу за допомогою алкотесту Драгер, на що останній відмовився, - повідомляє Патрульна поліція Тернопільської області.

Під час з'ясування обставин події охоронці порядку встановили, що кермувальник автомобіля Fiat неодноразово сідав за кермо напідпитку та його вже позбавлено права керувати транспортним засобом.

- Патрульні склали на громадянина протоколи за ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило ДТП) КУпАП, за ч. 2 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп'яніння) КУпАП та винесли постанову за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка позбавлена такого права) КУпАП., - йдеться в повідомленні. 

Pasted into Минулої ночі у Тернополі шість водіїв керували авто напідпитку
Pasted into Минулої ночі у Тернополі шість водіїв керували авто напідпитку

Нагадуємо про відповідальність за керування автомобілем у нетверезому стані:

- за ч. 1 ст. 130 - штраф 17 000 грн з позбавленням права керування на 1 рік;

- за ч. 2 ст. 130 - штраф 34 000 грн з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням ТЗ чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням ТЗ чи без такого;

- за ч. 3 ст. 130 - штраф 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу;

- за ч. 4 ст. 130 - штраф 34000 або адміністративний арешт на строк 15 діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.

Патрульні Тернопільської області звертаються до водіїв:

- Керуйте відповідально та дотримуйтесь ПДР, оскільки наслідки ваших необдуманих вчинків, можуть вартувати чийогось життя.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео