Оксана Бучко

У Тернополі школярку висадили із маршрутки

245547346_1507187049644305_7970428640107591039_n

Реформа громадського транспорту в Тернополі підносить неприємні сюрпризи. Так, 11-річну школярку Христину Щур висадили із маршрутки через несправність терміналу.

- Інцидент трапився на зупинці вул. Київської у маршрутному таксі №20, - пише Світлана Щур. - Термінал не зміг зчитати банківської картки, а готівкою не приймають. Моя дочка не оплатила за проїзд і змушена була вийти із маршрутки.

Це вже не перша скарга на формат «безготівкового проїзду». Загалом, відмову від паперових грошей в громадському транспорті вважають хорошою ініціативою і на рівні держави - прикладом для інших, на рівні громади - відчутним покращенням, звертає увагу депутат міської ради Андрій Шкула. Та про це можна говорити за умови вирішення усіх проблемних моментів. Як додає депутат, мінуси наступні: -купувати квитки доводиться в ковбасних магазинах; -дитину чи хвору людину доводиться відправляти шукати десь картки; -дозвіл розрахуватися банківською карткою є, але нормального обладнання для її зчитування немає; -«системою громадського транспорту» називають подекуди брухт, котрий ні правил перевезення, ні графіку не дотримується; - «не тернопільським» людям такий формат більше нагадує негостинність.

У попередній публікації на «Терені» мова йшла також про необізнаний із новинками реформи персонал громадського транспорту. Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео