Дарія Шевченко

У Тернополі стартували змагання за Кубок України з пожежно-прикладного спорту (відео)

Сьогодні, 31 липня, у Тернополі відбулось офіційне відкриття змагань за Кубок України з пожежно-прикладного спорту. В заході взяли участь представники 16-ти команд зі всієї країни. На дійстві були присутні Голова ДСНС України Микола Чечоткін, Президент Федерації пожежно-прикладного спорту ДСНС України Григорій Рева, начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей, очільники обласної та міської влади та ветерани пожежно-рятувальної служби.

Микола Чечоткін запевнив, що ці змагання – це гарна нагода для учасників продемонструвати свої навички та вміння.

– Сподіваюся, що спортсмени сьогодні «запалять» цей спортивний майданчик своєю вправністю, своїм вмінням, своїми навичками та досягненнями. Сподіваюсь, що ми сьогодні побачимо запеклу боротьбу, змагання будуть видовищними, жага до боротьби присутня у всіх рятувальників, – зазначив Голова ДСНС України Микола Чечоткін.

Президент Федерації пожежно-прикладного спорту ДСНС України Григорій Рева розповів, чому змагання вирішили провести саме у Тернополі.

– За всі роки незалежності ми щорічно проводимо змагання у різних регіонах нашої держави. Ми проводимо змагання тут, тому що у Тернополі ні разу не було таких змагань. І от саме сьогодні Кубок України з пожежно-прикладного спорту проводиться саме у Тернополі. За всі ці роки незалежності ми виховали 600 майстрів спорту, 42 Заслужених майстрів спорту, підготували 21 тренера, брали неодноразово участь у Чемпіонатах світу та Європи, –  поділився Григорій Рева.

Змагання триватимуть до 2 серпня. Впродовж трьох днів учасники спробують свої сили у чотирьох видах пожежно-прикладного спорту: підйом на швидкість по штурмовій драбині на 4-ий поверх навчальної башти, пожежна естафета 4 на 100 м, 100-метрова смуга з перешкодами та бойове розгортання від мотопомпи.

Сьогодні на території Управління ДСНС у Тернопільській області визначили переможця 1-го виду. Ним став майстер спорту України Андрій Римар. Чоловік поділився емоціями від перемоги та розповів, як готувався до змагань.

– Дуже радий, що виборов 1-ше місце в даному виді змагань на Кубку України. Це в мене вперше таке сталося. На таких змаганнях минулі роки я займав постійно 2-гі місця. Емоції зашкалюють, я дуже радий і водночас здивований, оскільки суперники сильні. Моя перемога завдяки підготовці Волинського гарнізону. Тренування, на які ми щоденно ходили дали такий результат, – ділиться Андрій Римар.

Учасник змагань Дмитро Березюк родом зі Львова. Хлопець розповів, що готувався до естафет протягом 3-ох тижнів і результатом задоволений.

– Ми бігли тільки що пожежну естафету, яка має 400 метрів: 4 етапа – кожен по 100 м. Даним результатом задоволений, але очікували трошки кращого. Але це змагання, таке буває. Біг ще через пожежну драбину і цим результатом також задоволений, – розповідає Дмитро Березюк.

Одним з тих, хто підтримує ці змагання, є компанія «Агропродсервіс», яка неодноразово заявляла про власні інвестиції в здорову націю та напрямки, які популяризують здоровий спосіб життя.

– Компанія «Агропродсервіс» завжди підтримує здоровий спосіб життя, спортсменів, а коли це пожежно-прикладний спорт, коли цей спорт потрібен цим людям для виконання їхніх службових обов’язків: гасити пожежі, ліквідовувати надзвичайні ситуації , то компанія «Агропродсервіс» завжди буде підтримувати такий вид спорту і здоровий спосіб життя, – зазначив керівник служби охорони праці пожежної безпеки компанії «Агропродсервіс» Євген Лукавий.

Загалом у змаганнях взяли участь понад 150 спортсменів, серед яких 7 жінок. Нагородження переможців відбудеться 2 серпня.

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео