Тамара Коблик

У Тернополі судитимуть жительку Херсонщини, обвинувачену у пособництві державі агресору

Обвинувачену оголосили у розшук, оскільки вона переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території

Служба безпеки України завершила розслідування у кримінальному провадженні стосовно пособниці окупантів, яка допомагала росіянам реалізовувати ворожу політику у сфері соціального забезпечення громадян на тимчасово окупованій території України. Про це повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

За даним слідства, 44-річна жителька Каховки після окупації міста загарбниками добровільно пішла на співпрацю з представниками органів окупаційної адміністрації Херсонщини та очолила місцевий територіальний центр соціального обслуговування, який згодом росіяни перейменували у т. зв. «Государственное казенное учреждение Херсонской области «Каховский комплексный центр социального обслуживания населения».

Користуючись владними повноваженнями, зрадниця контролювала дотримання своїми підлеглими положень законодавства рф та організовувала виконання «центром» російських державних програм. Крім того, спілкуючись із представниками найбільш незахищених верств населення, вона переконувала їх у необхідності отримання російських паспортів і реєстрації в системі обов'язкового пенсійного страхування країни-агресора.

За активну підтримку рішень та дій окупаційної адміністрації Каховки та держави-агресора міністерство праці і соціального захисту росії нагородило зрадницю подякою з формулюванням: «…за ініціативу… та активну громадянську позицію».

Наразі СБУ завершила документування протиправної діяльності зрадниці і направила до суду обвинувальний акт із доказами її вини. За порушення ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору) їй загрожує покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

Розслідування проводилося за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Обвинувачену оголошено у розшук, оскільки вона переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території. Також тривають комплексні заходи для її притягнення до фактичної відповідальності.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео