Ростислав Фук

Судитимуть підрядника за привласнення 25 млн гривень під час будівництва Палацу спорту в Тернополі

Фігуранту загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна

Слідчі завершили досудове розслідування у справі щодо фінансових махінацій при проведенні будівельних робіт спортивного об’єкта в Тернополі. Про це повідомили у відділі комунікації поліції області.

Ще в березні цього року поліцейські встановили причетність до злочину та оголосили підозру підряднику - ексдиректору будівельного підприємства з Київської області.

Правоохоронці встановили, що ще у 2019 році один зі структурних підрозділів Тернопільської міської ради уклав договір з будівельною організацією на виконання робіт на об’єкті. На це підприємству виділили з бюджету понад 30 млн грн.

Однак, правоохоронці з’ясували, що підрядник не виконав умови договору в повному обсязі. Він склав, підписав та завірив печаткою офіційні документи, умисно зазначивши в них завідомо неправдиві відомості про закуплені матеріали та виконані роботи, які не були передбачені кошторисно-проєктною документацією. Крім того, частину коштів, отриманих з бюджету на будівництво Палацу спорту, пішли не за призначенням, – йдеться в повідомленні.

Загальна сума збитків, завданих одному зі структурних підрозділів Тернопільської міської ради внаслідок незаконних дій підрядника, склала майже 25 мільйонів гривень.

За наявності достатніх доказів слідчі поліції висунули фігуранту обвинувачення за частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), частиною 3 статті 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) та частиною 1 статті 366 (видача службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт слідчі скерували до суду. Фігуранту загрожує до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Тернопільська обласна прокуратура.

Фото поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео