Ростислав Фук

Частину Вишнівецького палацу на Тернопільщині повернули у власність держави (фото)

Судова тяганина за цією справою тривала два роки

Днями Господарський суд Тернопільської області задовольнив позовні вимоги Національного заповідника «Замки Тернопілля» до Вишнівецького державного виробничо-торговельного підприємства «Шкіргалантерея». Про це повідомили у пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики.

Як ідеться в повідомленні, заповіднику мають повернути будівлю шкіргалантерейної фабрики, адже вона є частиною пам’ятки національного значення Вишнівецького палацово-паркового комплексу. 

Наразі майно закріплене на правах оперативного управління за Національним заповідником «Замки Тернопілля», що належить до сфери управління МКІП.

Підприємство «Шкіргалантерея» свідомо використовувало документи, які втратили чинність. Воно протиправно зареєструвало за собою право власності на частину приміщень Вишнівецького палацо-паркового комплексу для подальшого їх відчуження, оскільки перебуває на стадії ліквідації, – йдеться в повідомленні.

Судова тяганина за цією справою тривала два роки. Завдяки копіткій роботі, зокрема зі збирання доказів та доведення у судовому процесі належності спірного майна до комплексу пам’ятки національного значення, представникам Національного заповідника та МКІП вдалося відновити порушене право держави та захистити українську спадщину.

Нагадаємо, Вишнівецький палац — це архітектурна пам’ятка 18 століття загальнодержавного значення.

Читайте також: Собор парафії московського патріархату на Тернопільщині передадуть заповіднику

Фото МКІП

Вибір читачів за тиждень

Відео