Тамара Коблик

У Тернополі судитимуть організаторів підпільних ігрових закладів

Фігуранти в кількох мікрорайонах обласного центру облаштували ігрові заклади

Слідчі Головного управління Національної поліції в Тернопільській області завершили розслідування і скерували до суду обвинувальний акт щодо п’ятьох осіб, які входили до складу організованої групи. Їх підозрюють в незаконній діяльності з організації або проведення азартних ігор на території міста Тернополя. 

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

У ході досудового розслідування було встановлено, що фігуранти в кількох мікрорайонах обласного центру облаштували ігрові заклади. Приміщення обладнали комп’ютерною технікою. Гравцям після оплати надавалася можливість доступу до азартних ігор через інтернет.

Організатори незаконних заробітків стежили за веденням бізнесу, підшуковували клієнтів та адміністраторів. Останні контролювали проведення азартних ігор, приймали ставки, вели облік коштів та щоденні звіти про результати діяльності ігрових залів. 

У ході санкціонованих обшуків, проведених під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури, правоохоронці виявили та вилучили гральне обладнання та оргтехніку, списки клієнтів, а також записи з усіма прибутками та видатками.

П'ятьом членам організованої групи оголосили підозру відповідно до частини 2 статті 203-2 (незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) та частини 3 статті 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, прокурори оголосили підозру чотирьом людям, які проводили незаконні азартні ігри в Чорткові. 

Фото Національної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео