Віра Олександрович

У Тернополі тепер щодня реєструють по 12 автомобілів на «євробляхах»

Бляхи

Понад 530 транспортних засобів оформили на Тернопільській митниці ДФС із початку дії нових правил розмитнення і перебування на території України автомобілів на іноземній реєстрації, або машин на «євробляхах».

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Відтоді, як сталися зміни, на Тернопільській митниці ДФС оформили 538 транспортних засобів, - уточнюють у податковій. – Серед них - 110 авто, ввезених на митну територію України у період із 1 січня 2015 р. до 25 листопада 2018-го, тобто так званих «євроблях».

Як зазначила начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович, у зоні діяльності Тернопільської митниці ДФС функціонують два місця, де громадяни мають змогу оформити свій транспортний засіб:

- відділ митного оформлення №1 митного посту «Тернопіль – центральний», розташований за адресою: вул. Текстильна, 28 а, м. Тернопіль,

- відділ митного оформлення №3 митного посту «Тернопіль – центральний», що на вул. Текстильній, 38, м. Тернопіль.

- У середньому за день працівники нашої митниці оформляють 45 автомобілів, причому серед них по 12 - на іноземній реєстрації, - додає Оксана Антонович.

Варто зазначити, 86,6% митних декларацій, на підставі яких здійснили митне оформлення транспортних засобів, подали громадяни, які зареєстровані і проживають у Тернопільській області, решта - 13,4%  – громадяни з інших регіонів України (також читайте на «Терені» ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

До речі, нещодавно у місцевих ЗМІ з’явилася інформація про черги для оформлення авто на місцевій митниці. Задля уникнення небажаних черг у місцях митного оформлення, що виникають і через іногородніх власників машин на єврономерах, працівники Тернопільської митниці ДФС порадили усім легалізовувати свої транспортні засоби безпосередньо за місцем проживання.

Фото із відкритих джерел

Довідка. При виникненні запитань щодо особливостей ввезення і розмитнення транспортних засобів на іноземній реєстрації звертайтеся за номером телефону «гарячої лінії» (0352) 43-03-21, що діє на Тернопільській митниці ДФС.

Вибір читачів за тиждень

Відео