Тамара Коблик

У Тернополі у дворах будинків обливали автомобілі кислотою (фото, відео)

За словами підозрюваного, йому не подобалося, що автівки були неналежним чином припарковані у дворі спального району в Тернополі

У середині березня до співробітників Тернопільського районного управління поліції почали надходити повідомлення від жителів обласного центру про те, що невідома особа обливала речовиною, ймовірно, кислотою їхні автомобілі, припарковані в дворах житлових будинків. Правоохоронці провели першочергові слідчі дії на місці подій, вилучили речові докази. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Загалом було пошкоджено чотири транспортних засоби. Усі злочини були скоєні неподалік один від одного на масиві «Аляска» у нічний період. На пошкоджених автомобілях поліціянти виявили сліди від невідомої речовини, схожої на кислоту, яка знищила лакофарбове покриття. Суми збитків у кожному випадку сягали до 20 тисяч гривень.

У ході оперативно-розшукових заходів співробітники кримінальної поліції встановили причетну до злочину особу. Це – 64-річний житель Тернополя.

Правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем проживання фігуранта та вилучили близько 3 літрів невідомої речовини, якою, ймовірно, зловмисник обливав автомобілі. Речовий доказ направлено на експертизу.

Як повідомив на своїй сторінці очільник обласної Нацполіції Сергій Зюбаненко, за словами фігуранта, йому не подобалося, що автівки були неналежним чином припарковані в дворі спального району в Тернополі. Такими діями чоловік спричинив чималі матеріальні збитки потерпілим, а собі нажив проблеми із Законом. 

Закликаю громадян, не чинити самосуд у ситуаціях, які вас обурюють чи викликають певні побутові незручності. У будь-якому випадку необхідно діяти виключно у правовому полі та звертатися до відповідних служб для вирішення проблеми, - йдеться  у повідомленні.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 3 років позбавлення волі.

Поліціянти перевіряють причетність чоловіка до схожих фактів пошкодження чужого майна.

Фото та відео Національної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео