Ростислав Фук

У Тернополі відкрили виставку вишитих рушників (фото)

Виставка «Мова рушникова» експонуватиметься в Українському домі до 12 червня

У тернопільському Українському Домі відбулася презентація виставки вишитих рушників «Мова рушникова». Про це пишуть на сайті Тернопільської міської ради.

В експозиції виставки представили понад 200 різноманітних вишитих рушників із приватної колекції тернополянки Тетяни Головань. Серед них – старовинні та сучасні, виготовлені в різних техніках та кольорах, із Чернігівщини, Київщини, Житомирщини, Тернопільщини, Львівщини, Волині та інших регіонів України.

«Вишиванка – це однозначно генетичний код нашої нації, адже ще з часів Трипільської культури українська вишиванка була прадавнім оберегом. Це – наша історія, релігія, міфологія, давнє мистецтво наших предків, душа нашого народу. Недаремно саме зараз вишиванка набуває такої популярності і в Україні, й в усьому світі, – йдеться в повідомленні. – В експозиції виставки представлені дійсно унікальні вироби, на які варто подивитись. Дуже приємно, що ці роботи можна не лише оглянути, але і є можливість долучитися до майстер-класів і тернополянам, і гостям нашого міста, зокрема, навчитися вишивати, щось взяти для себе напам’ять. У час війни – це ще один спосіб згуртувати українців та додати наснаги для нашої перемоги».

Під час презентації для тернополян та гостей міста також відбувся майстер-клас із вишивання «Вишиваний колорит», під час якого майстриня народних художніх промислів вишивки Вікторія Кривоніс навчала дітей та дорослих, як виготовляти закладку в книгу, застосовуючи техніку «шов колодочками».

Виставку «Мова рушникова» експонуватимуть в Українському домі до 12 червня.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео