Тамара Коблик

У Тернополі відзначили 112 років скаутської організації «Пласт» (фото)

Заснована у 1912 році в Україні, Національна скаутська організація «Пласт» є однією з найстаріших та найбільш активних скаутських організацій у світі

Цьогорічна річниця заснування Національної скаутської організації «Пласт» була особливою, адже багато молодих скаутів взяли участь у Дні першої пластової присяги. Свято відбулося біля памʼятника Степану Бандери, де молодь разом відзначила цей важливий момент у житті скаутського руху. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив мер Тернополя Сергій Надал.

Сьогодні у серці нашого міста, біля памʼятника Степану Бандери разом з пластунами зібралися, аби відзначити 112-річницю з Дня Першої Пластової Присяги. Для багатьох маленьких тернополян сьогодні важливий день, адже вони стали частинкою великої, міцної та сильної сімʼї, - йдеться у повідомленні.

 

Скаутський рух – це міжнародний рух молоді, спрямований на виховання самостійних, відповідальних та активних громадян. Основні принципи скаутингу охоплюють розвиток фізичних, розумових та моральних якостей, сприяння співробітництву та допомозі спільноті, а також підтримку здорового способу життя та природознавства.

Участь у скаутському русі дозволяє молоді отримувати навички у виживанні в природі, навички лідерства, командної роботи та спілкування, а також розвивати світогляд та цінності, які сприяють їхньому особистісному зростанню та внесенню позитивних змін у світ.

Заснована у 1912 році в Україні, Національна скаутська організація «Пласт» є однією з найстаріших та найбільш активних скаутських організацій у світі. Вона прагне виховувати патріотичних та гідних громадян, готових служити своїй країні та спільності.

Фото Тернопільської міської ради

 

Вибір читачів за тиждень

Відео