У Тернополі відзначили початок Олімпійських ігор спортивними змаганнями (фоторепортаж)

8c37b4dd-4032-4244-9968-33ed2f371269 (Copy)

23 липня, в парку Шевченка на набережній Тернопільського ставу, поруч з Острівком закоханих відбувся спортивно-масовий захід OlimpicLab з нагоди відкриття Олімпійських ігор у Токіо.

- Вже не перший рік на честь відкриття Олімпійських ігор відбувається ця акція і проходить вона в усіх куточках України. Основне завдання - підтримати нашу збірну, яка буде виступати на Олімпійських іграх і зробити це так, як ми вміємо, спортивно, - зазначив Валерій Кравчук, начальник відділу розвитку спорту Тернопільської міської ради.

Розпочали захід з підняття державного та олімпійського прапора. До підняття запросили кандидата в майстри спорту України, члена збірної команди України, гравця баскетбольного клуб «Тернопіль» Дмитра Головчика, кандидата в майстри спорту України з боксу, члена збірної команди України Ярослава Шнуровського та учасника Олімпійських ігор, майстра спорту України міжнародного класу з вітрильного спорту, члена збірної команди України, Олександра Тугарєва.

- Дуже радує, що займаються розвитком спорту в Тернополі, щоразу проводяться різні спортивні заходи і з кожним разом все більше підключається молодь, підтримує спортивний стиль життя. Я вважаю, що це круто, - зазначив Ярослав Шнуровський.

Також у програмі заходу, всі охочі взяли участь у забігу на 500 м навколо острова «Чайка», а для маленьких учасників провели спортивні естафети. Окрім цього, бажаючі могли випробувати себе на різноманітних спортивних локаціях, зокрема (тенісбол, стрільба з лука, на балансборди, скетлайни, катання на роликових ковзанах та електросамокатах).

- Прийшов сюди, аби весело провести час, з користю, разом з друзями взяти участь у забігу. Час від часу стараюсь долучатись до подібних заходів, це дуже весело, - розповів учасник забігу Владислав.

- Я щодня бігаю, іноді разом із своїм собакою. Я вважаю, що усім варто долучатися до таких акцій, адже спорт це здоров’я, позитивні емоції і це гарний спосіб, щоб провести час, - прокоментував учасник забігу Олександр.

По завершенні учасники отримали свої призи із олімпійською символікою.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео