Орест Сарматський

У Тернополі вшанували символ мільйонів українців (фоторепортаж)

DSC06650

108-річницю з дня народження провідника ОУН Степана Бандери відзначили в обласному центрі.

Як вже повідомляв, у Тернополі керівники області, представники партій та громадськості після панахиди поклали квіти до пам’ятника Степану Бандері. Того ж дня відбулася урочиста академія в Українському домі «Перемога».

DSC06649
DSC06649

Розпочинаючи її, голова обласної організації Конгресу українських націоналістів Володимир Ткач коротко зупинився на ролі Степана Бандери у національно-визвольній боротьбі українського народу в двадцятому та нинішньому століттях.

Володимир Ткач КУН
Володимир Ткач КУН

А голова обласної держадміністрації Степан Барна, звертаючись до присутніх, підкреслив, що Степан Бандера – це не тільки символ, не тільки героїчна постать, він той, хто завжди об’єднував і об’єднує нас, усе українство, для відновлення і утвердження Української самостійної незалежної держави.

DSC06659
DSC06659

- Завжди згадую спогади моїх сусідів із Ягольниці, села, де свого часу жив Степан Бандера із родиною. Напевно, цей факт зіграв позитивну роль у  патріотичному вихованні моїх земляків, передусім, молодого покоління, яке виховувалося на прикладі життя і боротьби Степана Бандери. Завдяки такій постаті, як Степан Бандера, ми маємо можливість говорити про нашу державу, яка нині утверджується у боротьбі із російським агресором, - наголосив керівник області.

DSC06653
DSC06653

Під час урочистої академії, що супроводжувалась мистецькими виступами,  прозвучали доповіді представників молодіжних громадських організацій про життя і боротьбу Степана Бандери та його однодумців за незалежність і самостійність Української держави.

DSC06651
DSC06651

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео