Віра Олександрович

У Тернополі втілили мрію хлопчика із обпеченим життям (фото)

Основне

Одну із заповітніших мрій хлопчика, який постраждав у трагедії, що сталася на вул. Пушкіна у Тернополі, втілили активістки ГО «Ділові Українські Жінки в Тернопільській області».

За кошти, зібрані 11 вересня під час традиційної «Ранкової кави» («Терен» про цей захід докладно писав ТУТ прим.), купили для дитини велосипед. Виявилося, він не просто – забаганка, а нагальна потреба для Максимчика Лихолата.

2
2

Нагадаємо, вибух газу на вул. Пушкіна у Тернополі стався 17 липня. Максимкова мама тоді намагалася покінчити із життя. Вона зараз - у психоневрологічній лікарні, жива. Семирічний Максимко і його тато тоді сильно обгоріли. Тато помер на 9-й день після трагедії (про лікування дитини «Терен» писав ТУТ і ТУТ прим.).

- Це на фото всі усміхнені. А насправді, ми боялися не розплакатися, - пише на своїй сторінці у «Фейсбуці» віце-президент ГО «Ділові Українські Жінки в Тернопільській області» Олеся Чванкіна. - Обпечені - шкіра, душа і життя у цього хлопчика…

Снимок
Снимок

Власне, у ГО «Ділові Українські Жінки в Тернопільській області» відразу хотіли придбати велосипед для Максимка, але не були впевнені, що саме це йому зараз найнеобхідніше. Сумніви розвіяв лікар хлопчика (цитуємо): «…Через медичні застереження, ми довго вагалися, чи варто. Але лікар, який веде Максимка, запевнив нас, що велосипед йому не лише можна, але й потрібно мати, щоб розробляти м’язи.

Отож, все співпало і за зібрані кошти ми придбали велосипед, шолом і захисний комплект. Дитині зараз вкрай потрібні позитивні емоції, адже через те, що зрослася шкіра між пальчиками руки, його чекає ще одна операція і тривала реабілітація. Максимко знає, що люди його люблять. Двері у квартиру навіть не були зачинені. Дитина радіє усім, хто до нього приходить. Але дуже чекає на тата...».

3
3

До речі, про смерть найріднішої людини хлопчикові досі не сказали, щоб додатково не травмувати. Наразі Максимком опікується бабуся.

Довідка. Допомогти 7-річному Максимчику можна, перерахувавши кошти на картковий рахунок 5169 3600 0097 5445 (Ірина Малік). Якщо вас цікавить, як допомогти постраждалому, телефонуйте волонтерам: Богдан Кіндій – 068-818-19-12, Тетяна Титович – 068-246-65-51.

Фото зі сторінки ГО «Ділові Українські Жінки в Тернопільській області» у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео