Оксана Бучко

У Тернополі вулицю перетворили на злітний майданчик (фото)

83870349_2867678779956263_9134504975907422208_o

Вулиця Бережанська у Тернополі перетворилась на скупчення аварій. Не чекати наступного випадку, а діяти зараз закликають владу місцеві жителі. Зокрема, пропонують встановити світловідбивачі на знаки, вирівняти покручені знаки, та додати кнопкові світлофори.

- Багато про це чув, але ніколи сам як пішохід не потрапляв у ДТП, - пише Назарій Хамуляк. - Цієї неділі, ідучи по воду в себе біля дому, на пішохідному переході мало не потрапив під колеса автомобіля. Впевнившись у безпеці переходу, вже пройшовши одну частину дороги, бачу як несуться знизу автомобілі (тут так постійно), тому вирішив пригальмувати хід і не помилився. Панянка, котра їхала першою, подумала, що мене не дуже потрібно пропускати, але в останній момент, напевне, згадала правила дорожнього руху і все ж надумалась. Однак цього на той час вже не чекав водій, що рухався позаду неї. А відтак наздогнав автомобіль панянки! На асфальті залишились тільки уламки потрощених автомобілів. Добре, що я зробив крок назад і все для мене минулось. Звичайно той, хто позаду, винен. Але, я вважаю, не менш винна перший водій, бо баламутила голову усім позаду неї (знизила швидкість, потім прискорилась). При підйомі тим, хто їде позаду, нічого не видно, тому орієнтуються на першого. Також пригадую, що рівно 13 років тому на тій же ділянці дороги від удару бокового дзеркала в голову з тяжкою травмою госпіталізували мою двоюрідну сестру!

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«270187,270188»]

Це друга аварія, яка трапилась того дня - 27.01.2020р. на даному відрізку дороги. У іншому – збили людину з подальшою госпіталізацією.

Тож тернополянин пропонує:

  1. Для привернення уваги водіїв встановити світловідбивачі на знаки, котрі вже є, додати освітлений знак пішохідного переходу, котрий також виконував би функцію додаткового освітлення переходу (його можна взяти безкоштовно з пр.С.Бандери, де переходу немає), нанести розмітку на верхній пішохідний перехід по вулиці Бережанській!
  2. Для початку вирівняти знаки, котрих покрутило для нормальної оглядовості і привернення уваги водіїв встановити світловідбивачі на знаки котрі вже є, додати освітлений знак пішохідного переходу котрий також виконував би функцію додаткового освітлення, нанести розмітку на нижній пішохідний перехід по вулиці Бережанській!
  3. Продумати і встановити на вулиці кнопкові світлофори задля безпеки пішоходів та водіїв!

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео