Тамара Коблик

У Тернополі зменшили кількість громадського транспорту

Такий крок допоможе стримати підняття вартості проїзду у громадському транспорті міста, зменшити загальні витрати на перевезення, кажуть у міськраді

тролейбус

У зв’язку з воєнним станом, коливанням валютного курсу та суттєвим зростанням вартості пального й запчастин до транспортних засобів, у Тернополі проведено ряд заходів з метою економії коштів щодо перевезення пасажирів громадського транспорту та збереження існуючого тарифу на проїзд у міських автобусах та тролейбусах. Про це повідомили в пресслужбі міської ради Тернополя.

Зокрема, зменшено об’єми транспортної роботи (кількість громадського транспорту, що курсує та кількість рейсів) в середньому на 20-25%. Такий крок допоможе стримати підняття вартості проїзду у громадському транспорті міста, зменшити загальні витрати на перевезення, натомість буде забезпечено перевезення усіх пасажирів дещо меншою кількістю транспорту.

Так, на підставі аналізу пасажиропотоку на маршрутах, які обслуговує підприємство КП «Тернопільелектротранс», проведено корегування випусків на лінію транспортних засобів і графіків руху на маршрутах, які обслуговує підприємство. Загалом кількість одиниць транспорту зменшено з 44 до 34 - пробіг тролейбусів зменшено з 51 одиниці в робочі дні до 44 та 27 у вихідні, на автобусних маршрутах зменшено кількість транспорту з 39 до 32 автобусів в день. Дані заходи дали змогу зменшити витрати дизельного пального на 2903 л.

Також частково зменшено об’єм транспортної роботи на тролейбусних маршрутах. Зменшення транспортної роботи вплинуло на зменшення витрат на використання електричної енергії, паливно-мастильні матеріали, заробітної плати та відрахувань на соціальні заходи. Так, за травень, завдяки вжитим заходам, загальний пробіг у тролейбусів на лінії зменшився на 22,132 тис. км, що привело до зменшення використання електроенергії на 74,6 тис. квт. годин.

Попри дуже складну ситуацію, у Тернополі збережено усі пільги на проїзд в громадському транспорті.

Нагадаємо, на Тернопільщині подорожчав проїзд у приміських автобусах.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео