Тамара Коблик

Затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон (оновлено, фото)

Тривають необхідні слідчі дії та експертизи

Вже затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Щойно міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко доповів мені про затримання в Дніпрі підозрюваного у скоєнні вбивства Ірини Фаріон, - йдеться у повідомленні.

Операція із затримання була дуже непростою. Протягом цих днів над розкриттям убивства працювали сотні фахівців Національної поліції України, СБУ та інших служб.

Я вдячний кожному й кожній, хто щодня додавав більше фактів до картини злочину та наближає встановлення повної правди, - написав Президент.

Затримано 18-річного хлопця. Тривають необхідні слідчі дії та експертизи.

Є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв у мовознавицю. 139 годин безперервної роботи величезної команди оперативників, слідчих, кримінальних аналітиків, експертів, інших поліцейських служб, співробітників Служби безпеки України, - написав у своєму телеграм-каналі Міністр МВС Ігор Клименко. - Перевірили кожен куточок по маршруту відходу стрільця та обшукали близько 100 га лісу. 

Врешті підозрюваного вистежили. Встановили особу. Маючи його фото, це була справа часу: смарт-камери відеоспостереження зловили його всюди.

Ідентифікація зловмисника та його затримання - кропіткий процес, який вимагав найвищого професіоналізму, витримки та дисципліни, щоб не зробити жодної помилки. 

Про фігуранта: 18 років, мешканець Дніпра. Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові.

Зараз затриманий в руках поліції. Важливо дізнатися всі деталі. Наразі слідство схиляється до думки, що стрілець - лише виконавець. 

Читайте також: «Підозрюваний кілька днів бував біля її будинку»: що відомо про вбивство Ірини Фаріон (відео)

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео