Ростислав Фук

У Тернополі звільнили рятувальника – фігуранта провадження про корупцію

Начальник управління ДСНС області прокоментував відкрите кримінальне провадження та обшуки і підрозділах

Фігуранта провадження корупційної схеми в ДСНС, яка ставила під загрозу безпеку об’єктів критичної інфраструктури Тернопільщини, звільнили зі служби ДСНС. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області, Віктор Маслей.

За його словами, в листопаді минулого року правоохоронці були провели оперативно-слідчі дії в пожежно-рятувальних підрозділах області з метою встановлення причетності окремих працівників до лобіювання комерційних інтересів підприємств які надають послуги протипожежного призначення.

Нагадаємо, наразі одному із учасників – головному інспектору відділу запобігання надзвичайним ситуаціям повідомили про підозру за статтею 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Також вирішується питання щодо повідомлення про підозру й іншим причетним.

За даним фактом керівництво ДСНС України також провело службову перевірку. За недостатній контроль за діями підлеглих до дисциплінарної відповідальності притягнуто ще 6 працівників (керівників районних управлінь та заступника начальника Головного управління області, працівників обласного апарату).

Дана подія має негативний вплив та дискредитує рятувальників області. Тому, мною звільнено із служби одного працівника, фігуранта кримінального провадження, щодо звільнення іншого - рішення буде прийнято після виходу його з лікарняного. Хочу зазначити, що в колективі рятувальників області є нетерпимість до проявів корупції, але серед тисячного колективу трапляються люди недоброчесні,  – каже Віктор Маслей.

Фото СБУ та з фейсбук-сторінки Віктора Маслея

Вибір читачів за тиждень

Відео