Дарія Шевченко

У військових частинах також вводяться певні обмеження на час карантину

2-58

Днями представники Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону зібрались для обговорення стану епідеміологічної ситуації, що стосується поширення хвороби COVID-19. Вони розглянули питання забезпечення військових установ засобами індивідуального захисту та дезінфекційними препаратами.

– У ситуації, коли ВООЗ оголосила пандемію коронавірусу, в рази збільшується відповідальність медичного персоналу. Маємо бути готовими до сценарію, подібного тому, який розгорнувся в Китаї й Італії. Головне завдання медиків – не дати вірусу розповсюдитися серед населення, зокрема і у військових підрозділах. Тож, як люди військові, насамперед маємо суворо дотримуватися вимог статутів щодо розміщення, харчування, водопостачання тощо. В кожному підрозділі вже має бути чіткий план дій на випадок виявлення хворого з підозрою на коронавірус, - зауважив заступник начальника Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону полковник м/с Олександр Столяренко

Чоловік зазначив, що командир може проводити шикування лише на рівні роти, всі інші – табу під час карантину. Також варто слідкувати за здоров’ям військових.

Начальник відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних і неінфекційних захворювань підполковник Ігор Кудельський наголосив, що вакцинації проти коронавірусу ще немає, проте у випадку виявлення хворого на інфекцію – буде здійснена негайна його ізоляція. Крім того, постійно потрібно проводити дезінфекцію приміщень військової частини.

- Наразі вакцинопрофілактика проти коронавірусних інфекцій не розроблена, тому зусилля медиків слід направити на джерело інфекції, тобто ізоляцію хворого й контактних осіб на термін максимального інкубаційного періоду. Також особлива увага – таким превентивним заходам, як заборона проведення масових заходів у межах військових частин, щоденне провітрювання й вологе прибирання приміщень загального користування із застосуванням дезінфекційних засобів. А ще ‒ поточна і заключна дезінфекція в медпунктах, лікувально-профілактичних закладах, застосування медслужбою засобів індивідуального захисту під час роботи в осередках, - сказав чоловік.

Ігор Кудельський наголосив, аби уникнути захворювання на коронавірус потрібно дотримуватись правил гігієни.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео