Анастасія Кисіль

У всіх бюджетних установах і організаціях Тернопільщини ввімкнуть газ

231681

Сьогодні-завтра школи, дитячі садочки, заклади охорони здоров’я та інші бюджетні установи Тернопільської області будуть з теплом.

Заступниця директора департаменту - начальниця управління житлово-комунального господарства і енергозбереження облдержадміністрації Софія Близнюк розповідає, з якою газопостачальною компанією підписано договір та скільки вартуватиме газ для бюджетних установ Тернопільської області.

- Відповідно до меморандуму, підписаного 30 вересня, бюджетні установи і організації будуть отримувати природній газ за ціною 16 гривень 554 копійки. На сьогодні ми працюємо з підписанням цих договорів з газопостачальною компанією «Нафтогаз Трейдинг», проте велика кількість договорів і відповідно компанія не встигає їх підписувати. Тому від 25 жовтня урядом було прийнято  постанову, яка зобов'язує операторів газорозподільних мереж забезпечити  включення газу для всіх бюджетних установ, а це школи, садочки і всі заклади охорони здоров'я. Там газ буде включений автоматично. Ситуація виглядає наступним чином. Ці установи що будуть включені в автоматичному режимі, протягом жовтня  і листопада, працюватимуть з постачальником «останньої надії» за ціною газу 16 гривень 80 копійок, - йдеться в повідомленні Софії Близнюк на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації у Facebook. - Тобто ми розуміємо, що на жовтень-листопад постачальником є постачальник «останньої надії» акціонерне товариство «Нафтогаз України», а в процесі підписання договорів буде «Нафтогаз Трейдинг». Жодна бюджетна установа без газу не залишиться. Очікуємо включення газу протягом сьогоднішнього чи завтрашнього дня.

Як повідомляв раніше «Терен», дошкільні навчальні заклади двох громад на Тернопільщині уже з теплом.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео