Тетяна Бакай

У які дні і години найчастіше стаються  ДТП на Тернопільщині

Загалом за останні пів року на Тернопільщині сталося на 21% більше аварій, ніж за аналогічний період минулого року, повідомляють у патрульній поліції області 

На 21% більше ДТП більше сталося протягом січня-червня 2024 року, ніж за аналогічний період 2023-го. Такі дані повідомив під час брифінгу начальник управління  патрульної  поліції  в Тернопільській області Богдан Шевчук. 

Загалом від початку року трапилося 1291 ДТП, з яких 242 з постраждалими, а це на 2% більше, ніж було минулого року. Також 30 людей загинуло, а це на 27% менше в порівнянні з 2023 роком. Найчастіше ДТП трапляються в понеділок, вівторок та п'ятницю, а з травмованими та тяжкими наслідками у середу, п’ятницю та неділю. Піковими годинами для аварійності є 17:00-19:00, – зазначив він.  

Основними причинами ДТП є маневрування, перевищення швидкості, недотримання дистанції та проїзд перехресть. 

На жаль, 72% від усіх ДТП із загиблими  відбуваються саме через перевищення швидкості водіями. Також часто аварії трапляються за участі пішоходів, які переходять дорогу у недозволеному місці. Ми намагаємося робити профілактику та зменшувати аварійність, тож ставимо турнікети, щоб люди не могли перебігати дорогу у неналежному місці. Проте 29% від загальної кількості ДТП – це саме за участю пішоходів, – розповідає Богдан Шевчук. 

Ще однією причиною ДТП на дорогах є керування авто у стані алкогольного сп’яніння. Так, від початку року трапилось вже 69 таких аварій. 

На жаль, динаміка збільшується, адже лише від початку року патрульні склали вже 438 протоколів на водіїв за керування у нетверезому стані. Минулого року за цей самий період кількість була меншою. Хоча й збільшилася відповідальність та штрафи, однак водії все одно порушують правила та кермують напідпитку, – каже начальник управління  патрульної  поліції  в Тернопільській області. 

Під час брифінгу також зазначили, що намагаються проводити заходи з профілактики та зменшення аварійності в області. Відтак у місцях концентрації ДТП встановлені прилади TruCAM поряд з камерами автоматичної фіксації, адже більша ефективність у контролі за швидкістю руху досягається тільки в поєднанні цих методів вимірювання. 

Нагадаємо, увечері 30 червня на перехресті вулиць Тролейбусна-Бережанська у Тернополі трапилася резонансна ДТП.  Попередньо відомо, що 20-річний водій Mercedes не впорався з керуванням, зніс металеву огорожу та врізався в дерево. У ДТП загинула 16-річна дівчина, а четверо її друзів важкими травмами у лікарні. 6 липня стало відомо про смерть юнака, постраждалого у цій аварії. На місці ДТП можна побачити пошкоджене дерево, в яке врізалося авто. А також туди приносять квіти та лампадки в пам'ять про загиблу дівчину та її друга. Співчуття рідним, друзям та однокласникам. Світла і вічна пам'ять!

Читайте також: У патрульній поліції спростували, що їхня бригада переслідувала авто, яке потрапило у резонансну ДТП у Тернополі.

Сім'я військового з Тернопільщини загинула у масштабній ДТП на Рівненщині.

Фото авторки 

Вибір читачів за тиждень

Відео