У жовтні на Тернопіллі власники позбулися більше 800 боєприпасів

93825741_unian_647380
Щоб звільнитись від кримінальної відповідальності за незаконне зберігання зброї впродовж місяця мешканці Тернополя й області здавали у відділи та відділення поліції зброю та бойові припаси. З 1 по 31 жовтня в Україні тривав місячник добровільної здачі зброї та вибухівки. Кожен, хто здав зброю у рамках акції, уникнув кримінальної та адміністративної відповідальності за її зберігання, пише dosie102.te.ua. За жовтень громадяни здали 317 одиниць зброї, 832 боєприпасів, 34 спецзасоби, 3 міни, 6 гранат та майже пів кілограма вибухової речовини.
– Незважаючи на закінчення місячника добровільно здачі зброї, робота в цьому напрямку триватиме й надалі, – каже Степан Джинджиристий, начальник сектору контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи УПД ГУНП в області. – Відповідно до вимог статті 263 Кримінального кодексу України, носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.
За цією статтею кримінального кодексу відповідатиме житель Гусятинського району. У його помешканні під час проведення санкціонованого обшуку оперативники вилучили 256 патронів різного калібру, 1 металевий предмет, схожий на гранату Ф-1, та саморобний обріз. Де чоловік взяв небезпечні предмети, не каже. Їх вилучили та направили на експертизу в НДЕКЦ. Факт незаконного зберігання гранати Ф-1 із запалом зафіксували поліцейські і на Збаражчині. Місцевий житель каже, що знайшов її на території сміттєзвалища. Небезпечний предмет вилучили і фахівці вибухотехнічного відділу ГУНП в Тернопільській області знищили його шляхом підриву. Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео