У «Березолі» - феєричне свято танцю

У Палаці культури триває обласний фестиваль хореографічного мистецтва «Тернопільська танцювальна весна — 2015».

27 колективів з різних куточків області демонструють свої таланти. У програмі фестивалю сучасні, українські, народні, фольклорні танці, сюжетна та героїко-патріотична хореографія.

Культурно-мистецький захід заснований у 1965 і цьогоріч відзначає свою 50-у річницю. Організаторами обласного фестивалю є департамент культури, релігій та національностей ОДА й обласний методичний центр народної творчості.

«Щороку фестиваль збирає на одній сцені безліч колективів з усієї Тернопільщини. Вперше проводимо дійство у формі фестивалю. На сцені будуть постановки, присвячені Небесній Сотні та подіям на сході країни. Власне, наша мета – щоб юні танцюристи показали, що таке Україна, патріотизм і головне - перемога», - розповів директор департаменту культури, релігії та національностей Тернопільської ОДА Григорій Шергей.

Важливо, що фестиваль проходить у руслі обміну знаннями, досвідом роботи відомих хореографів з талановитими балетмейстерами-початківцями. У холі вирує атмосфера творчого спілкування.

«Сьогодні ми підготували два танці у сучасній та народній хореографії. Це американо та індійський народний танець. Кожен виступ готується близько 6 місяців, адже, окрім самої постановки, готуються також костюми. Наприклад, для індійського народного танцю костюми нам надсилали з Індії», - розповідає керівник танцювальної студії «Арт» Бучацького будинку культури Арсен Хрістов.

Танцювальна феєрія у «Березолі» триватиме до вечора. Наприкінці всіх учасників нагородять грамотами.

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео