Ростислав Фук

Учасники бойових дій з інвалідністю можуть отримати компенсацію за житло в Тернополі

Для отримання компенсації заявник повинен перебувати на квартирному обліку

Люди з інвалідністю I-II групи, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, у зв’язку з військовою агресією рф мають право звернутися із заявою щодо призначення та виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення за рахунок субвенцій з державного бюджету. Про це повідомили на сайті Тернопільської міської ради.          

Право на призначення вищезазначеної грошової компенсації мають люди з інвалідністю внаслідок війни, які перебувають на квартирному обліку за місцем своєї реєстрації, для внутрішньо переміщених осіб – за місцем проживання.

Для отримання компенсації заявник повинен перебувати на квартирному обліку, а після цього – звернутись до управління соціальної політики Тернопільської міської ради за адресою: м. Тернопіль, вул. Миколи Лисенка, 8, каб. № 13, тел. 0672013952  із заявою та відповідним пакетом документів, а саме:

  • документ, що посвідчує особу заявника;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • посвідчення встановленого зразка, що підтверджує статус особи з інвалідністю внаслідок війни;
  • довідка про безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України;
  • довідка медико-соціальної експертної комісії про групу та причину інвалідності;
  • документи, що посвідчують родинні стосунки між заявником і членами його сім’ї, на яких нараховується грошова компенсація, які разом з ним перебувають на квартирному обліку;
  • рішення виконавчого комітету міської ради про взяття заявника та членів його сім’ї на квартирний облік;
  • інформаційна довідка (відомості) про наявність/відсутність зареєстрованого до 31 грудня 2012 р. права власності на житло, яке розташоване в населених пунктах на підконтрольній Україні території, за заявником та членами його сім’ї, на яких нараховується грошова компенсація.

За детальними консультаціями тернополяни можуть звертатися до управління соціальної політики за вищевказаною адресою та номером телефону.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео