Участь в сесії Тернопільської обласної ради взяв третій Президент України (фото, відео)

209127903_338921867840770_965733563081749199_n (Copy)

На честь 80-річчя проголошення Акту відновлення Української Держави  у Тернопільській обласній раді провели урочисте пленарне засідання. Розпочали роботу депутати з вітань. Зокрема нагородили почесною грамотою свого колегу Віктора Твердохліба. Він є експертом облдержадміністрації з урології, присвятив медицині понад три десятки років життя, сьогодні займається науково-викладацькою діяльністю та відстоює питання медичної галузі в Тернопільській обласній раді.

Приємно почути свій скромний вклад в розвиток медицини області, звичайно приємно. Дякую за відзнаку обласній раді і будемо працювати над розбудовою медицини та внесенням змін, розповів Віктор Твердохліб, депутат Тернопільської обласної ради (команда Чайківського «За майбутнє»).

Далі депутати привітали іменинників і перейшли до порядку денного. Одним з основних було звернення депутатів до керівництва держави щодо встановлення історичної справедливості у питанні незалежності України.

Тернопільська обласна рада звертається до вищих державних мужів, до вищої державної влади з необхідністю, щоб ця державотворча дата була в українській історії. Вона є в українській історії, але вона має бути і в історії українського державотворення. Депутати одноголосно прийняли це рішення. Ми стоїмо зараз напередодні 30-ї річниці Української державності, Акту від 1991 року, але українська держава творилася поколіннями, розповів Василь Хомінець, депутат Тернопільської обласної ради («команда Чайківського «За майбутнє»). 

Також депутати прийняли рішення про встановлення почесної відзнаки «За заслуги перед Тернопільщиною» імені Ярослава Стецька. Нею нагороджуватимуть людей, які внесли значний вклад у розвиток області. Першим, хто отримав відзнаку став третій президент України Віктор Ющенко, який взяв участь в урочистому засіданні сесії.

Нам легко роздавати наших геніїв по всьому світу, тільки забуваєм дуже часто, що їх народила або їхній рід народив українська земля, що це наше коріння, бо коли ми намагаємося сформувати, яка ефективна, яка цікава, яка багатоплідна українська держава, дуже б хотілося, щоб в нашому словнику зберігалися найвизначніші імена, в тому числі і імена наших геніїв. І тому це потрібно цінувати, але для цього, щоб велич і турбота про свою державу була, треба мати велике самовизначення хто ти такий, розповів Віктор Ющенко, третій Президент України.

Закінчилося урочисте засідання покладанням квітів до пам’ятників Степану Бандері та Ярославу Стецьку.

Фото з фейсбук-сторінки «Команда Івана Чайківського - ЗА майбутнє Тернопільщини», відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео