Віра Олександрович

Україна – ще не така, про яку мріяв Геній, визнали у Тернополі (фото, відео)

Оркестр

Урочистості з нагоди 203-ї річниці від дня народження Генія нашого народу – Тараса Шевченка відбуваються на Тернопіллі сьогодні, 9 березня.

У кожному містечку та селі, де є пам’ятник великому Кобзарю, люди збираються, аби віддати шану великому поету. У Тернополі сотні городян, а також представники міської і обласної влади зібралися у сквері Тараса Шевченка, що біля драмтеатру.

[embed]https://youtu.be/mEtRoFN8Ft0[/embed]

Квіти
Квіти

Як у нас прийнято, спершу слово дали священикам усіх християнських конфесій. Вони провели спільну молитву за безсмертну душу Українського пророка.

Отці
Отці

[embed]https://youtu.be/Ep0m4LeyNr4[/embed]

Похвалитися Генію наразі українцям немає чим, вважає настоятель Свято-Троїцького духовного центру на честь Данила Галицького УПЦ КП – отець Анатолій Зінкевич. Саме тому, на його думку, навіть пам’ятник Тарасу Шевченку – сумний, зажурений.

Сумний Шевченко
Сумний Шевченко

[embed]https://youtu.be/iBKlkvzi4dU[/embed]

Люди, які опинилися при владі, наразі дбають не про зміцнення держави, а лише про власне збагачення. Вони забувають, що у могилі із собою на той світ нічого матеріального взяти неможливо, нагадав настоятель Воздвиженської (Надставної) церкви УАПЦ – отець Дмитро Лисак.

[embed]https://youtu.be/seQOimMXF5c[/embed]

Чиновники і представники органів місцевого самоврядування, які взяли участь у покладанні квітів до пам’ятника поету, теж визнали, що Україна ще не стала такою, про яку мріяв Шевченко. Зокрема, заступник голови обласної ради Любомир Крупа присоромив усіх розбратом – і серед політиків, і серед звичайних громадян.

[embed]https://youtu.be/abQSB0GdVgE[/embed]

Влада
Влада

Додам, о 16 годині у сквері Тараса Шевченка розпочнеться флешмоб «Global Shevchenko». Присутні усі разом зачитають вірш «У казематі». Подібні ж акції відбудуться у Ризі, Одесі, Маріуполі, Луцьку, Івано-Франківську, Рівному, Житомирі, Херсоні та багатьох інших містах. Це буде найбільше одночасне читання творів Тараса Шевченка в історії.

Натовп
Натовп

Натовп2
Натовп2

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео