Ростислав Фук

Україна стала епіцентром європейської спеки: коли чекати похолодання

29 серпня - пік спеки, прогнозує синоптикиня Наталка Діденко. Подекуди стовпчики термометрів сягатимуть +37 градусів

Україна стала практично епіцентром європейської спеки 29 серпня. Максимальна температура повітря серпня становитиме 32-37 градусів тепла, повідомляє синоптикиня Наталка Діденко.

Як це не парадоксально, але в східних областях України буде легше і ми, українці, всі цьому радіємо - там завтра 25-29 градусів, – каже Діденко.

Більшу частину доби 29 серпня в Україні буде сухо і ясно. Проте в другій половині дня і ввечері дощі з грозами пройдуть в західних областях плюс Житомирщина та Вінниччина. Синоптикиня застерігає – у вищезазначених регіонах можливі локально сильні зливи і шквали.

За словами Наталки Діденко, спека протримається ще 30 і 31 серпня, а ось вже 1 вересня буде суттєве зниження температури повітря.

І народ почне вимагати пледи на терасах, діставати вдома легкі тягнучки, подовжувати рукави на футболках, скаржитися на протяги і нарешті дасть спокій кондиціонерам. Почне тренуватися економити електроенергію, – розповідає синоптикиня.

Як повідомляють у Тернопільському обласному центрі з гідрометеорології, 29 серпня очікується хмарність, ез істотних опадів. Вітер південно-східний, 7 – 12 м/с, вдень пориви 15 – 20 м/с. Температура вночі 18 – 23°, вдень 31 – 36°.

30 серпня: Хмарно з проясненнями. Вночі без істотних опадів. Вдень значні дощі, грози. Вітер південно-східний, 7 – 12 м/с, вдень пориви 15 – 20 м/с. Температура вночі 17 – 22°, вдень 25 – 30°.

31 серпня: Хмарно з проясненнями. Короткочасні дощі, грози. Вітер північно-західний, 7 – 12 м/с. Температура вночі 13 – 18°, вдень 21 – 26°.

Нагадаємо, журналісти Терену зробили підбірку місць, де в Тернополі знайти прохолоду та краще перебути спеку.
Читайте також: Водні розваги у Тернополі: де і за скільки.

Під час спекотних днів у Тернополі працюють поливальні машини

Від кавуна до гострого супу: як освіжитися в спеку за допомогою їжі

Фото з відкритих джерел та з допису Наталки Діденко

Вибір читачів за тиждень

Відео