Орест Сарматський

Україна зменшила експорт яблук через критично низькі ціни на них (Агро-новини)

1902 (Copy)

Україна в жовтні скоротила експорт промислових органічних яблук на 42% порівняно з жовтнем минулого року – до 2,2 тисячі тонн через перевиробництво та критично низькі ціни на продукцію. 

Про це повідомила прес-служба Української плодоовочевої асоціації.

За жовтень 2018 року з України було експортовано всього 2,2 тисячі тонн яблук, або на 42% менше, ніж у тому ж місяці 2017 року. Таким чином, експорт яблук за перші чотири місяці поточного сезону становив лише 7,6 тисячі тонн і вже був нижчим, ніж минулорічний за цей же період на 7%. Якщо ж врахувати, що досить значна частина експорту яблука припала на промислове органічне яблуко для переробки, то ситуація і зовсім виглядає критичною, йдеться у повідомленні. Зазначається, що перевиробництво промислових яблук в цьому році оцінюється в 150-200 тисяч тонн, і в умовах критичних цін на них експорт цієї продукції продовжує падати, в порівнянні з торішніми показниками.

У прес-службі асоціації додали, що на сьогодні невеликі українські господарства не можуть продати яблука хорошої якості і перспективних сортів навіть по 2,5 гривні/кг (менше 10 центів/кг), тоді як виробники, які інвестували в маркетинг і технології, можуть отримати ціну за продукцію у 5-6 разів вищу.

Еко-шуби з конопляного хутра почали виготовляти в Україні

1901 (Copy)
1901 (Copy)

Український бренд DevoHome створив екологічні шуби з конопляного хутра. Такі шуби витримують морози до -40 градусів. Про це повідомляє bzh.life.

На відміну від синтетичного, таке хутро швидко розкладається. Коноплю для виробництва вирощують у Полтавській області без застосування пестицидів. Сировину обробляють на заводі сім'ї власниці бренду Оксани Дево.

Шуби двосторонні та представлені у трьох кольорах – чорному, помаранчевому та темно-оливковому.

Вартість шуби стартує від 8,7 тис. грн залежно від її довжини.

Зараз бренд розробляє зимові чоботи.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео