Орест Сарматський

Українські фермери чітко знають, яка техніка їм потрібна (Агро-новини)

е23 (Copy)

Фермерське  господарство «Шиленка Олександра Івановича» (Харківська область) придбало трактор Fendt,  що став сотим  із проданих компанією «Цеппелін Україна».

2301 (Copy)
2301 (Copy)

У повідомленні компанії вказано, що сотим трактором від «Цеппелін» стала унікальна модель із нової лінійки виробника — Fendt 1038 Vario.

Керівник господарства Олександр Шиленко наголошує, що при виборі нового трактора в господарстві виходили із декількох критеріїв.

 - Я хотів, щоб комплектуючі були вироблені виключно в Німеччині, не деінде. Маю з чим порівнювати, і для мене важливо, щоб трактор працював, а не стояв, постійно був у повній готовності. Нам коли привезли цю машину, я сів в кабіну — і поїхав відразу у поле! Запас міцності у нашого трактора повинен бути таким, щоб ми його через 7 років продали у хорошому стані, собі купили новий Fendt, а ті люди, які у нас купили попередню машину, ще на ньому відробили років сім!– сказав він.

Як зазначається, новий Fendt 1038 Vario цієї весни на Харківщині зарекомендував себе якнайкраще, відпрацювавши поки що 250 мотогодин.

Україна збільшить експорт ягід до 40 тисяч тонн

Українські яблука набирають популярності на світовому ринку. Серед пріоритетних та великих напрямків збуту сьогодні виділяється ринок Швеції. Про це розповів комерційний директор «АУСП Фрут» Володимир Гуржій, говориться у повідомленні «Української аграрної конфедерації».

Це ринок номер один серед цивілізованого і респектабельного експорту, вважає фахівець.

Також цікавими ринками для збуту українського яблука, де знають нашу продукцію, є ринки Великобританії, Голландії, Німеччини. Німецький покупець, як правило, споживає продукцію сам. Покупці з Голландії, Франції потім перепродають наші яблука.

Як розповідає представник компанії, для успішного збуту плодів недостатньо вирощувати їх у великих обсягах. Головну роль грає якісний логістичний ланцюг: післязбиральне зберігання, пакування, транспортування тощо. Подібна інфраструктура в сегменті збуту яблук більш-менш налагоджена. Особливо у порівнянні з ягодами.

Наприклад, окрім яблук, перспективними для експорту є українські черешня, лохина. Але період їх збуту вітчизняними виробниками обмежений приблизно двома тижнями, адже для цих ягід практично немає професійних сховищ.

2302 (Copy)
2302 (Copy)

«Це дуже гальмує ефективні продажі. Наприклад, професійні оператори на світових ринках проводять доставку своєї черешні протягом 50, а інколи і 70 діб», — говорить практик.

Він також уточнив, що у 2017 році Україна експортувала приблизно 35 тис. т свіжих та заморожених ягід. Цьогоріч очікувані обсяги — 40 тис. тонн.

Вибір читачів за тиждень

Відео