Орест Сарматський

Український батат з’явиться на прилавках супермаркетів (Агроновини)

potatoes-e1394734234203

Сільгосппідприємство з Херсонщини уклало контракт з великою торгівельною мережею на продаж батату.

У селі Козачі Лагері в Олешківському районі Херсонської області вирощують батат. Підприємство уклало контракт із великою торговельною мережею на продаж цього корнеплода, повідомляє «Новий день».

Першу партію у тонну уже відправили до супермаркетів по всій Україні. Оптова ціна херсонського батату склала 25 грн/кг, що цілком влаштовує виробника, адже дозволяє покрити витрати.

Директор підприємства Віталій Полотнянко розповів, що у поточному році планує збільшити площу під бататом з 8 до 25 га, отримавши, орієнтовно, врожай у 500 т.

Для цієї культури місцевий клімат виявився сприятливим, а технологія вирощування у господарстві вже відпрацьована. Тож тепер найважливішим завданням для аграріїв залишається розширення ринку збуту своєї продукції на ринки України та за кордон.

Кабмін втретє зірвав термін подачі до Ради законопроекту «Про обіг земель»

123_ag-2-1
123_ag-2-1

Кабінет Міністрів України мав подати до 1 березня до Верховної Ради проект закону «Про обіг земель с/г призначення», але уряд уже втретє бойкотує цю вимогу прийнятого раніше закону.

Про це повідомив представник громадської Коаліції за скасування мораторію Дмитро Ливч, пише «Економічна правда».

Так, нагадує він, продовжуючи мораторій на купівлю-продаж сільгоспземель у 2015 та 2016 роках, Рада також законодавчо зобов’язувала КМУ «розробити і внести на розгляд парламенту проект Закону України про обіг земель сільськогосподарського призначення». Спочатку – до 1 березня 2016 року, потім – до 1 липня 2017 року.

– Як і в попередні роки, Кабмін законопроекту не вніс та не повідомив про причини систематичного порушення законодавчих вимог. Як і про те, хто в уряді персонально несе відповідальність за бойкот земельної реформи, а відтак – за недоотримані Україною мільярдні інвестиції в агросектор, – зазначає Ливч.

Згідно з інформацією із Меморандуму про співпрацю України та МВФ, Кабінет Міністрів вже давно підготував відповідний проект закону, але не подає його до парламенту.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео