Орест Сарматський

Українці збільшили споживання м’яса на 10% (Агроновини)

0501 (Copy)

Громадяни України надають перевагу м’ясу вітчизняного виробництва. 

Про це свідчать дані Держстатистики.

Повідомляється, що за 9 місяців цього року українці придбали у торгових мережах м'яса на 13 млрд грн. Продажі м'яса українського виробництва склали 12,5 млрд грн, що становить 96,3%. Решта – 3,7% – імпортний продукт.

Також повідомляється, що за рік споживання м'яса в Україні зросло на 10,3%.

Схожа ситуація із вподобаннями українців під час купівлі м'ясних продуктів. За 9 місяців цього року жителі країни придбали у роздріб м'ясних продуктів на 19,5 млрд грн.

Продажі м'ясних продуктів українського виробництва склали 18,3 млрд грн, іноземного – 1,2 млрд грн. Також повідомляється, що за рік споживання м'ясних продуктів в Україні зросло на 8,7%.

0502 (Copy)
0502 (Copy)

Україна почала імпортувати ліс-кругляк з Євросоюзу

Україна почала імпорт лісу-кругляка з Євросоюзу. Про це у фейсбуці написав  член правління у Мережі захисту національних інтересів «АНТС» Остап Єднак.

– Чи це означає, що в Україні дуб-кругляк дорожчий за французький? І його немає? Не зовсім так. В Україні останнім часом ситуація катастрофічна для виробників, які працюють офіційно. Більшість сировини «з'їдає» чорний та сірий ринок, який за невеликі гроші та схеми, завдяки корупції чиновників, поглинає більшу частину ресурсу, – стверджує Єднак.

За його словами, для «білих» деревообробників рештки сировини виставляють на аукціон, де через штучний дефіцит ціни злітають до небес.

Тому стає вигідно купувати ліс-кругляк в ЄС. Бо там ринок. А в нас…

– Ринок потрібно тотально виводити з тіні та схем. Єдині правила для всіх, повна прозорість, електронний облік деревини та ланцюга постачання з відкритими даними. Інституційна реформа лісгоспів із зовнішнім аудитом, наглядовими радами та без впливу чиновників, – наголосив Єднак.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео