Тернополянам варто знати: «Укрзалізниця» здійснюватиме ще один контроль на кордонах

2

Як уже раніше повідомляв «Терен», на Тернопільщині каратимуть за незаконну вирубку лісів. Тепер, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про те, як саме буде відбуватися контроль за даним видом порушень.

Для наради Глава Уряду зібрав керівників Національної поліції, Державної фіскальної служби, Державної аудиторської служби та «Укрзалізниці». Він заявив, що контрабанда лісу на даний момент сягає 6-8 млрд грн на рік. Відтепер факти контрабанди будуть розслідуватися, а матеріали по них будуть передані до Антикорупційного суду.

Прем’єр-міністр заявив, що потрібно припинити варварське знищення українських лісів і велику роль у цьому буде відігравати «Укрзлізниця», яка відтепер повинна фіксувати перевезення лісу, а документацію та фотоматеріали передавати Держаудитслужбі, Національній поліції та ДФС.

- Так ми зможемо прослідкувати весь ланцюг змови. Ця справа буде дуже голосною і ми хочемо передати її до Антикорупційного суду, - сказав Володимир Гройсман. - Зараз весь ліс треба зупиняти, робити комісійний огляд з фахівцями. Якщо є порушення, це буде підставою для притягнення до відповідальності всіх, хто має відношення до контрабанди.

Також Володимир Гройсман закликав представників служб налаштуватися на серйозну працю, аби у середині вересня представити публічний звіт щодо проведеної роботи в персоналіях.

Джерело: Урядовий портал

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео