Уродженець Тернопільщини, претендент на голову НБУ, заробляє 15 мільйонів

Смолій

Лише зарплатня Якова Смолія, наразі він очолює посаду заступника голови НБУ, становить - 2 306 102 грн. У своїй декларації за 2017 рік претендент на пост голови Національного банку України, уродженець Тернополя, Яків Смолій повідомив про дохід в понад 15 мільйонів гривень.

Майже 2,5 млн із доходів становило надання майна в оренду. Серед орендарів кілька банків, зокрема, «Райффайзен банк Аваль», «Правекс банк» та «КСГ банк», а також підприємства, від яких він отримує дохід за цінними паперами. У декларації також містяться доходи дружини Смолія, де найбільшою часткою є дивіденти, - пише Економічна правда.

Наразі на банківському рахунку  подружжя є: 10 903 181 гривень, 2 618 євро та 3 970 722 доларів.

Окрім того, у власності посадовця: 12 земельних ділянок, 2 квартири, 19 офісів, 2 гаражі, житловий будинок, апартаменти, будинок сімейного відпочинку та фізкультурно-оздоровчий комплекс, які знаходяться  в Київській, Львівській, Тернопільській, Чернівецькій областях, і в Криму. Окрім того, Яків Смомій має три авто: Volkswagen Multivan 2012 року, Toyota LC100 2006-го, та Mitshubishi Colt 2002-го, а дружина – Mercedes ML230 2007 року.

Окрім того у декларації Смолія є згадка і про інвестиційні сертифікати, а у його дружини - корпоративні права кількох товариств. Загальна вартість обох становить – 28, 6 млн грн

Як уже повідомляв  ТЕРЕН, 18 січня Президент України подав до Верховної Ради проект постанови про те, аби призначити на посаду голови Національного банку України вихідця із Тернопільщини Якова Смолія. Проте призначити нового главу Нацбанку зможуть лише у кінці лютого.

Нагадаємо, Яків Смолій народився в селі Вербовець Лановецького району Тернопільської області 1 лютого 1961 року. Свого часу посадовець працював у ТНЕУ та на заводі «Оріон».

Вибір читачів за тиждень

Відео