Орест Сарматський

Урожай 2018: експорт витягне кукурудза (Агро-новини)

1302 (Copy)

Збирання зернових в Україні відбувається відповідно до плану. За прогнозами Міністерства аграрної політики і продовольства, валовий збір зернових складе 60+ млн т.

Про це повідомила заступник міністра аграрної політики і продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час міжнародної конференції «Grain Ukraine-2018» в Одесі.

– Ми зберемо менше зернових, ніж торік, адже «просіли» в пшениці, але при цьому достатньо матимемо кукурудзи. Так що очікувано експорт лишиться на тому ж рівні, що і минулого року, – зазначила Ольга Трофімцева.

За її словами, ключовими моментами на найближчі кілька років у аграрному бізнесі будуть технології та збільшення продуктивності.

– Хочу також звернути увагу учасників Grain Ukraine на Стратегію експорту, розроблену Мінагропродом. Саме вона визначатиме експортні вектори на найближчі 6-8 років і впливатиме на роботу учасників експортного напрямку, – відмітила Ольга Трофімцева.

Великого виробника молочних продуктів визнали банкрутом

1301 (Copy)
1301 (Copy)

Господарський суд Львівської області визнав банкрутом ПрАТ «Галичина» та відкрив ліквідаційну процедуру. Провадження в справі про банкрутство ПрАТ «Галичина» було порушене судом у 2015 році, повідомляє Finbalance. 

Як зазначається у судових матеріалах, розпорядник майна встановив, що активи ПрАТ «Галичина» становлять 231,8 млн грн, у той час як вимоги кредиторів боржника і його загальна кредиторська заборгованість – 1,18 млрд грн.

– Ознак фіктивного банкрутства або доведення до банкрутства розпорядником майна не встановлено, – зауважується в постанові Госпсуду Львівської області.

Уточнюється, що у червні 2018 р. Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу ПрАТ «Галичина» та в рамках вказаної справи скасував постанову Львівського апеляційного госпсуду від 22.11.2017 р., залишивши в силі ухвалу Госпсуду Львівської області від 06.07.2017 р., якою були визнані грошові вимоги «Укрексімбанку» до ПрАТ «Галичина» на 889,4 млн грн як такі, що забезпечені заставою компанії-боржника.

Постановою Львівського апеляційного госпсуду від 22.11.2017 р. апеляційну скаргу «Укрексімбанку» було задоволено, ухвалу суду першої інстанції скасовано та визнано грошові вимоги ПАТ «Укрексімбанк» до ПрАТ «Галичина» у сумі 889,4 млн грн, з яких 191,5 млн грн підлягають погашенню поза чергою (як забезпечені заставою); 501 млн грн – 4 черга; 196,8 млн грн – 6 черга.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео