Ростислав Фук

Урожай цибулі в Україні зменшився втричі

Це найменший результат за останні 8 років

цибуля

Українські виробники цибулі у 2022/23 маркетинговому році отримали 732 тис. тонн цибулі, що на 29% менше показника минулого року, це найменший результат за останні 8 років. Про це повідомляється у звіті Нідерландської цибулевої асоціації, пише  agronews.ua.

За даними Fruit Inform, через російську окупацію та бойові дії посівні площі в Україні під цією культурою скоротились на 15% — до 46 тис. га.

Європейське виробництво цибулі (ЄС та Великої Британії) у 2022/23 маркетинговому році є найнижчим за останні 4 роки. Площі під цим овочем в Європі скоротилися на 9% – до 105 тис. га, які дали врожай на рівні 6,3 млн тонн.

Нагадаємо, що бум вирощування цибулі, який почався на зламі століть у Нідерландах, цього сезону дещо знизився. Нідерландські фермери частково переключилися на вирощування картоплі та зернових культур, а посушлива весна та літо ще більше зменшили показники врожайності цибулі, - йдеться в повідомленні.

За останнє десятиліття врожайність нідерландської цибулі становила в середньому 57 т/га. Але цього року отримали лише 44,2 т/га.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео