Віра Олександрович

Усі розраховують на чесність і відповідальність бізнесменів з Тернопільщини

В Україні нині діє мораторій на проведення всіх податкових перевірок

Це стосується навіть уже розпочатих ревізій. Про це нагадали у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області. Зауважимо, у нашій державі, попри воєнний стан, стартувала податкова реформа.

– Законом України від 03.03.2022 р. за №2118-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану» внесли зміни до Податкового кодексу України (далі – ПКУ), - наголошують податківці.

Згідно із цими змінами установили: тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, справляння податків і зборів здійснюється з урахуванням особливостей, визначених у п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

– Зокрема, податкові перевірки не розпочинаються, а розпочаті перевірки зупиняються, - кажуть у податковій. – Це відбувається, відповідно до пп. 69.2 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Окрім того, для платників податків і контролюючих органів зупиняється перебіг строків, визначених податковим законодавством та іншим законодавством, контроль за дотриманням якого поклали на контролюючі органи (пп. 69.9 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ – прим.).

Фото з відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео