Ростислав Фук

Ув'язнений з колонії на Тернопільщині організував підпільний ігровий бізнес у Запоріжжі (фото)

Гральні заклади приносили щомісяця близько пів мільйона гривень

Підпільний гральний бізнес у Запоріжжі організував ув’язнений Чортківської виправної колонії. Його разом зі спільниками ще на початку 2022 року викрили оперативники, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Організатор підпільного бізнесу відбуває покарання за тяжкі злочини. У колонії він отримав статус «смотрящого», який організовував та координував розподіл коштів, спрямованих на забезпечення протиправної діяльності на території установи та за її межами, - йдеться в повідомленні.

За словами правоохоронців, підозрюваний у спільники взяв товаришів на волі, які контролювали незаконний бізнес. Гральні заклади приносили щомісяця близько пів мільйона гривень. Частину коштів видавали як зарплату всім учасникам, а решта йшла на розвиток ігрового бізнесу та в «злодійську касу».

Щоб зупинити вплив на утриманців Чортківської виправної колонії, чоловіка етапували до іншої спецустанови.

Контролювала ігровий бізнес 27-річна жителька Запоріжжя, яка вела бухгалтерію, набирала персонал, розраховувалася з працівниками та звітувала організатору. До організації, окрім власника, входили близько десяти осіб.

Під керівництвом Тернопільської обласної прокуратури поліцейські разом зі бійцями КОРДу та роти поліції особливого призначення провели обшуки як на території колонії, так і в ігрових залах.

Під час спецоперації вилучили 22 гральні автомати, більше сотні комп'ютерної техніки, чорнові записи, списки боржників, гроші, отримані від ставок, мобільні телефони тощо.

Організатору оголосили підозру у вчиненні злочинів за частиною 3 статті 27, частиною 4 статті 28, частиною 1 статті 203-2 та частиною 1 статті 255 (за фактом створення та керівництва злочинною організацією) Кримінального кодексу України.

Інші семеро учасників злочинної організації відповідатимуть у суді за частиною 2 статті 27, частиною 4 статті 28, частиною 1 статті 203-2 та частиною 2 статті 255 (за фактом участі у злочинній організації).

Правоохоронці здійснюють оперативний супровід, проводять слідчі дії та готують обвинувальний акт до суду.

Фото: Національна поліція Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео