Тернопільські правоохоронці особливу увагу приділятимуть нелегальним АЗС та гральному бізнесу

8d14fefad26e8325c9e0820d654d70dd

Боротьба з нелегальними АЗС, гральним бізнесом та незаконним обігом деревини на території області повинні стати пріоритетними в роботі правоохоронців найближчим часом. Про це йшлося в понеділок, 13 січня, на аудіоселекторній нараді, яка відбулася в Головному управлінні Нацполіції області.  Участь в її роботі взяли начальник Нацполіції краю Олександр Богомол, перший заступник прокурора області Микола Голомша, керівництво управління стратегічних розслідувань, керівники територіальних підрозділів поліції та місцевих прокуратур.

Недопущення функціонування нелегальних гральних закладів на території області – на цьому наголосили очільники правоохоронних відомств краю підлеглим. В ході відпрацювання співробітники поліції припинили роботу 177 об’єктів, які займалися гральним бізнесом. Правоохоронці вилучили  системні блоки, монітори та інше обладнання, яке використовувалось для ведення азартних ігор, пише dosie102.te.ua.

Така робота має мати системний характер. Олександр Богомол та Микола Голомша доручили правоохоронцям ретельно відстежувати ситуацію на місцях  та реагувати на  всі спроби організаторів незаконного бізнесу відновити свою діяльність. Зокрема, встановити власників закритих на момент перевірки гральних закладів, вилучити у них обладнання для ведення азартних ігор.

Ліквідація тіньових схем торгівлі пальним – ще один пріоритетний напрямок  роботи, над яким посилено працюють правоохоронці. За результатами проведених заходів виявлено 46 нелегальних об’єктів, які розташовані  на території області та припинили свою господарську діяльність  із реалізації  пального самостійно. Співробітники управління стратегічних розслідувань та Державної фіскальної служби в області виявили незаконну реалізацію пального на трьох об’єктах, за результатами  перевірок на порушників складено адміністративні протоколи за частиною 1 статті 164 КУпАП - порушення порядку провадження господарської діяльності. Незаконні автозаправки функціонували у Гусятинському районі, райцентрах Кременець та Чортків.  З незаконного обігу вилучено 15,6 тон дизельного палива на суму 474,6 тис.грн. та 3,5 тони газу на суму 104 тис.грн. Також вилучено та опечатано обладнання на нелегальних АЗС на загальну суму понад 700 тис.грн.

Поліцейські щоденно проводять обстеження виявлених нелегальних автозаправних станцій, чи не відновили вони своєї діяльності.

Говорячи про протидію незаконному обігу деревини, очільники правоохоронних відомств краю дали доручення посилити контроль за незаконним обігом деревини в області та напрацювати конкретні кроки для розв’язання цієї проблеми.

Для ефективної діяльності за кожним напрямком роботи створено робочі групи, до яких увійшли представники керівництва ГУНП, правоохоронних та контролюючих органів області.

Правоохоронці звертаються до краян: якщо вам відомо про  функціонування нелегальних АЗС, гральних закладів та факти незаконної вирубки та продажу деревини, звертайтесь до найближчих відділів та відділень поліції або  телефонуйте на 102.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео