Олена Чепіль

Уже відомо, що стало причиною смерті 19-річного студента з Тернополя

19-річний Василь Ромах нещодавно помер у лікарні. У хлопця підтвердили COVID-19.

Про смерть молодого пацієнта детальніше розповіла директорка департаменту охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Ольга Ярмоленко.

- Він знаходився на лікуванні всього 7 днів. Перед тим 10 днів лікувався амбулаторно, був десь на Львівщині, потім приїхав в Тернопіль до гуртожитку, самостійно приймав жарознижуючі препарати.

Хлопець тривалий період лікувався амбулаторно. Коли звернувся за медичною допомогою, лікарі діагностували пневмонію. Супутніх патологій у нього не спостерігали.

- Швидкі тести і ПЛР-тести були від’ємними, але термін протікання захворювання тривалий. Тільки дослідження альвеол, підтвердили коронавірусну хворобу. У хлопця діагностували ідіопатичну пневмонію з явищами фіброзу. Наразі відомо, що це спровоковано також генетичними особливостями. Але це насторожує, коли молоді люди, які не мали супутньої патології, і стається такий нещасний випадок. Я співчуваю батькам. Викладачі відгукувалися, що він був надзвичайно активний. Це говорить про те, що коронавірус – суворе захворювання, і вберегтися від страшних наслідків може допомогти тільки вакцинація, – додала Ольга Ярмоленко. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео