В інтернет-мережі почали боротися з наркозлочинністю

телеграм

Спеціальний акаунт «СтопНаркотик» розробили фахівці Харківського національного університету внутрішніх справ. Працює він у месенджері Telegram.

Його створили, аби мінімізувати розповсюдження наркотиків та психотропних речовин через інтернет-магазини. Більшість з них, каже начальник управління протидії наркозлочинності в Тернопільській області Михайло Димида, працює в Телеграмі, пише Досьє 102.

Для цього потрібно додатися в групу СтопНаркотик. Вам необхідно просто перейти за посиланням, активувати бот та слідувати вказівкам, після чого Ви зможете самостійно надсилати зображення адрес наркокрамниць та блокувати їх.

Далі, якщо ви помітили канал або чат з продажу заборонених речовин, можна надіслати боту знайдений адрес. Блокування каналу займе 15 секунд вашого часу, але завдяки цьому ви та інші учасники допомагатимете боротися з розповсюджувачами заборонених речовин.

Окрім цього бот надсилатиме вам і по 3 повідомлення в день з проханням поскаржитися на ту чи іншу наркокрамницю.

За п'ять місяців користувачі Telegram прислали на перевірку 4769 зображень, 7318 адрес в Telegram і 811 адрес веб-сайтів, через які можна було придбати заборонені речовини.

За допомогою учасників групи бот заблокував понад двісті адрес в Telegram, що використовувалися зловмисниками для незаконного поширення наркотиків, в тому числі й «наркомагазини», які працювали на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей.

Не будьте байдужими, допомагайте боротися з розповсюдженням наркотиків.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео