Юля Вітюк

В одній з громад на Тернопільщині побудують сучасну амбулаторію (фото, відео)

У селі Настасів Великоберезовицької громади побудують нову амбулаторію та забезпечать її сучасним обладнанням. Такий медичний заклад необхідність для села та громади, адже тут надають медичні послуги не тільки жителям села Настасів, а й Мар‘янівки та Йосипівки.

Здоров’я людей питання №1 і ми цим опікуємося. Тому будівництво амбулаторії це той крок, що забезпечить якісне надання медичних послуг. Сьогодні тут розпочинається будівництво нової амбулаторії, яка буде оснащена сучасним, новим обладнанням, тут будуть комфортні умови для працівників і будуть надаватися якісні медичні послуги, говорить Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради (команда Чайківського «За майбутнє»).

Сьогодні діюча амбулаторія загальної практики-сімейної медицини у селі Настасів обслуговує близько 2 тисячі 500 людей. Але умови закладу не є комфортними та безпечними для пацієнтів та медиків, розповідає Галина Соколовська. 

Тут ми зараз орендуємо приміщення в селищної ради, якому вже багато років. Воно не підлаштоване для надання медичної допомоги. Звичайно ми зробили ремонт, але на сьогоднішній день воно не є таким, яке відповідає повністю всім стандартам надання медичної допомоги, розповідає  Галина Соколовська, виконуюча обов’язки головного лікаря Тернопільського районного центру первинної медико-санітарної допомоги. 

Будуватимуть амбулаторію коштами держави та громади.

IMG_5276
IMG_5276

IMG_5277
IMG_5277

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео