В Тернополі сприяють кращій адаптації вимушених переселенців, та чи є тривалою така допомога? (фото, відео)

IMG_8280

Місцеві громади, громадські організації та меценати впродовж двох років робили все можливе задля того, щоб покращити соціальну інтеграцію внутрішньо переміщених осіб, але зараз, на жаль, бракує ініціативи та підтримки зі сторони місцевих підприємців.

Сьогодні, 8 серпня, в рамках проекту «Створення на базі Тернопільського прес-клубу комунікаційного майданчика для покращення адаптації та соціалізації внутрішньо переміщених осіб в місцевих громадах» відбувся круглий стіл, на якому громадські організації та місцеві спілки розповідали про проведену ними роботу і обговорювали подальші плани. Проте, на жаль, плани виявились лише абстрактними, оскільки допомога переселенцям потрібна, а фінансування – мало. Доводиться волонтерам робити все власними силами.

Марина Пасєчник, заступник Голови Правління ТМЖК «Відродження нації» розповіла про те, що минулоріч було виділено кошти на гранти по самозайнятості, але один фонд нічого не може зробити значущого, оскільки люди знаходяться на орендованих квартирах і не можуть придбати собі постійного житла. А переміщеним особам потрібно десь зупинитися і з чогось жити.

- В Тернополі близько 35 осіб звернулися до центрів зайнятості, для того, щоб знайти постійне місце роботи, - розповідає пані Марина. – Більшість переселенців змушені покидати наше місто і шукати собі гідну роботу, для того, щоб можна було хоч якось прожити. Тут робота – малооплачувана.

Харків, Київ, Вінниця – це ті міста, де можна розвивати власний бізнес.

Також йшла мова про те, що у нашій області чи не найменша кількість переселенців, адже допомоги з надання житлових приміщень тут фактично не існує.

На даний час у Тернопільській області числиться близько 2660 внутрішньо переміщених осіб, щоправда, без врахування дітей. Але частина змушена покидати місто, щоб знайти якісь кращі засоби для існування.

[embed]https://youtu.be/vU1W2udcAmQ[/embed]

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео